KotlinConf i Köpenhamn dag 2

Jesper Hasselström rapporterar från andra dagen av Kotlin konferensen som han tycker var om möjligt ännu bättre än dag ett.

Roman Elizarov som jobbar som Kotlin Libraries Team Lead hade en väldigt pedagogisk, trevlig och samtidigt enormt informativ dragning om asynkronitet och de senaste sakerna inom Coroutines.

Jake Wharton tittade i spåkulan och jämförde dagens Kotlin med vad som ska och kan komma i framtida Java-versioner. Det är kul att Kotlin influerar Java så pass mycket som det gör. Samtidigt som lillasyster Kotlin kommer att kunna fortsätta springa snabbare än sin snart 24-årige storasyster Java på grund av den sistnämndas långa historik och krav på bakåtkompatibilitet.

Danny Preussler höll en sträng och rolig presentation om typer. På sina ställen närmast Domain Driven Design-religiös, men med många tänkvärda inspel och dessutom med en skön inledande historielektion kring programmering och programspråk.

KotlinConf 2019 var en fantastiskt bra konferens. Nu hoppas vi att de som jobbar med att lägga upp presentationerna på kotlinconf.com i efterhand raskar på eftersom det blev en del schemakrockar.

Tack för den här gången Köpenhamn!