Tomas Carlsson går in som vice VD i Viati Dalarna

Vi satsar på framtiden och har rekryterat en vice VD till Viati Dalarna. Det är ingen mindre än Tomas Carlsson. Tomas är en erfaren IT-konsult med många år i ledande och strategiska befattningar inom IT-branschen. Han kommer i sin nya roll arbeta med rekrytering, försäljning och affärsutveckling. Utöver rollen som vice VD kommer han att arbeta i IT-konsultuppdrag. Läs en kort intervju med honom nedan:

Varför valde du Viati?
Jag valde Viati i första hand för människorna och kulturen. Viatis affärsmodell kräver i högre grad att individen tar ett eget ansvar jämfört med ett vanligt IT-företag. Affärsmodellen främjar till engagemang, samarbete och omsorg om varandra på ett unikt sätt som tilltalar mig. Med denna plattform ser jag fantastiska möjligheter att vara med i en spännande tillväxtresa både som bolag och som individ.

Vad kommer du att göra på Viati?
Jag går in i en ny roll på Viati som Vice VD till Viati Dalarna. Inom rollen kommer jag att arbeta med rekrytering samt försäljning och affärsutveckling. Jag kommer även att stötta VD och ledningsgrupp både med operativa frågor och det strategiska förändringsarbetet. Utöver rollen som Vice VD planerar jag även att arbeta som IT-konsult i uppdrag.

Att kombinera ledande roller med att själv arbeta inom leveransprocessen är något som utmärker Viati. Jag tror starkt även på den modellen. I en ledande roll har man enligt min mening lättare att fatta rätt beslut om man själv är engagerad i någon del av leveransen.

Kontakta mig gärna om du är intresserad av Viati eller vad vi kan erbjuda!

Berätta lite kort om din bakgrund?
Jag har haft förmånen att arbetat med fantastiska människor på riktigt bra arbetsplatser. Innan Viati arbetade jag på företaget Hellman Dynamic AB i Borlänge. Där hade jag också rollen som Vice VD. Att skiljas från Hellman Dynamic var ett svårt beslut. Ett fint företag som jag vill rekommendera 🙂

Före det arbetade jag inom diverse ledande roller på ett företag i Borlänge som heter Triona AB. Även det ett mycket välskött IT-företag som arbetar produktutveckling inom området logistik- och infrastrukturrelaterad verksamhet.

Kan du berätta lite om dig privat?
Jag bor i Borlänge med fru och två döttrar på 17 resp. 13 år. Mitt största fritidsintresse är cykling, helst landsvägscykling. Jag har kommit upp i den gyllene åldern där jag går upp ett kilo varje år men kompenserar det genom att köpa dyrare cyklar 🙂