VÄLKOMNA TILL VIATIDAGEN i Stockholm 2015-05-29

Ett event av utvecklare, för utvecklare.

På Viati tror vi på individer som tror på sig själva – konsulter med gedigen erfarenhet, hög social kompetens och ett driv att ständigt utvecklas. Vår kompetens och vår ständiga kompetensutveckling är nyckeln till att kunna möta våra kunders framtida behov.
Vi litar på våra medarbetare. Våra egna medarbetares intressen och behov styr därför helt innehållet på våra föreläsningar och utbildningar. Syftet är att kunna erbjuda en plattform där vi alla trivs och kontinuerligt utvecklas.
Vi skulle tycka att det var roligt om du var med och ville utvecklas tillsammans med oss.
När: 2015-05-29 09:30-16.00
Var: Hornsbruksgatan 23, Summit Skofabriken, Rum Brahe
Dagen avslutas med lite afterwork och mat.
Det är ett begränsat antal platser, så skynda dig att anmäla dig till farid.benhajji@viati.se.
Välkommen!
Clean Architecture
Rikard Qvarforth
En genomgång om Clean Architecture konceptet samt ”in the field” exempel på hur vi implementerade det i vårt team.
HTTP/2 – Full fräs på World Wide Web
Gösta Jonasson
Den nya generationens Hypertext Transfer Protocol är snart här. Vilka förbättringar för det med sig för oss som utvecklare och användare av ”webben”?
#NoEstimates
Jesper Hasselström
Måste vi försöka tidsestimera varje ny utvecklingsuppgift? Vad ger det oss egentligen? Rörelsen bakom #NoEstimates är trötta på de här kostsamma gissningslekarna.
React/Flux och en jämförelse med andra ramverk
Jonas Björkberg
React har fått mycket uppmärksamhet under det senaste året. React är inte bara snabbare är konkurrenterna. Arkitekturen och lösningsmetodiken skiljer sig också väsentligt.
I denna session gör Jonas en jämförelse av React/Flux med andra ramverk (t ex Angular).
Vi tittar också på hur React kan användas för att rendera native applikationer.
Java 8 vs C#/LINQ Death Match
Michael Martinsson/George Issa
I den här vänligt sinnade kampen till sista blodsdroppen tittar vi på några av de nya möjligheterna att uttrycka kod i Java 8 och jämför med hur man kan göra i .NET världen. Vi löser några vanliga, dagliga situationer i båda språken för att bilda oss en uppfattning. Ligger Java fortfarande hopplöst efter eller har det blivit jämnare?
Spring Cloud, en samling små användbara legobitar till ditt mikrotjänstbygge.
Jim Svensson
Dags att piffa upp din systemkarta med lite fräscha mikrotjänster? Det blir ju så där enkelt, rent och självläkande som det beskrivs i fyrfärgsbloggen nästan av sig självt. Eller är verkligheten lite grusigare än det utmålas av evangelisterna?
Lugn.
Netflix och Pivotal har skapat en samling legobitar som hjälper dig kratta i manegen för ditt införande av mikrotjänster. Spring Cloud har små verktyg för att hantera situationerna när, inte om, verkligheten gör sig påmind med oväntade svarstider, snabba omflyttningar och den där extra konfigurationen som bara måste ut. NU.