Start /
Ny- och vidareutveckling av webbshop för ett av Sveriges största retailföretag

Ny- och vidareutveckling av webbshop för ett av Sveriges största retailföretag

Kundens utmaning

Kundens webbshop och den publika hemsidan var uppdelad i två delar, och webbshopen kunde inte längre möta kundernas och verksamhetens krav i alla situationer. Tekniken började på många ställen kännas omodern, och nya features kunde inte utvecklas i den takt marknaden ville.

Projektet och Viatis bidrag

Viati bidrog med ett antal seniora javautvecklare som i ett större utvecklingsteam byggde den nya externa hemsidan från grunden med en kommersiell e-handelsplattform i grunden. En projektledare från Viati drev även ett program som införde mobil e-handel hos kunden. Viati har sedan lanseringen bidragit med javautvecklare, scrum masters, projektledare samt systemansvariga för att vidareutveckla och förvalta lösningen.

Lösningen och dess värde för verksamheten

Den nya webbshoppen är betydligt mer integrerade än den tidigare. Med moderna tekniker och en mer lättarbetad plattform är möjligheterna till vidareutveckling nu mycket större och snabbare. På den uppdaterade plattformen har en ny kundklubb lanserats, det har införts nya funktioner som hjälper kunden att lättare hitta samt att bli rekommenderad mer relevanta produkter, utifrån kundernas personliga och andra kunders tidigare beteende. Vidare har ett stort optimeringsarbete genomförts av tjänster och transaktioner i varukorg och kassa som reducerat stordatoranvändningen radikalt, samtidigt som antalet hanterade ordrar under samma tid nästan fördubblades.

Dela

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email